Tegemoetkoming kosten van internationaal belastingadvies

9 maart 2018

U doet al zaken over de grens en u wilt deze succesvolle activiteiten verder uitbreiden. Met de kennisvoucher van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) krijgt u een vergoeding van 50% (met een maximum van € 2.500 (excl. btw)) op de kosten van de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur.

Wanneer komt u in aanmerking voor de kennisvoucher van het RVO?

U bent een Nederlandse mkb-ondernemer met al (enige) internationale ervaring. U heeft concrete ambities om u te vestigen in een voor u nieuwe buitenlandse markt en u heeft zich al georiënteerd op de mogelijkheden. Daarnaast voldoet de externe deskundige die u inhuurt aan de volgende eisen:

  • De deskundige werkt bij een adviesonderneming met juridische en/of fiscale kennis met minimaal 5 werknemers;
  • De deskundige heeft meer dan 5 jaar ervaring in het adviseren over juridische en/of fiscale vraagstukken op het gebied van internationaal ondernemen;
  • De deskundige beschikt over ten minste hbo-werk- en -denkniveau.

De rol van CONTOUR Accountants

CONTOUR Accountants heeft veel ervaring met het begeleiden van organisaties die internationaal ondernemen. Ook is CONTOUR Accountants lid van een internationaal netwerk. Wij kunnen u daarom helpen bij de uitbreiding van uw internationale activiteiten. Deze diensten komen ook in aanmerking voor de kennisvoucher die u bij het RVO kunt aanvragen, en behelzen onder andere:

  • advies over belastingtarieven en dubbele belastingheffing;
  • opzetten van een buitenlandse entiteit;
  • andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering, zoals transfer pricing of arbeidsrecht.

Onze Nederlands-Duitse dienstverlening

Duitsland is de belangrijkste exportpartner voor Nederland. Vanwege de sterke economie en de nabije ligging is Duitsland voor veel ondernemers een interessant exportland. Wij kunnen u ondersteunen bij het uitbreiden of het verbeteren van uw positie in Duitsland. Wij onderhouden nauwe contacten met Duitse adviseurs en zijn daardoor in staat u naadloos te begeleiden bij uw activiteiten over de grens.

Nadere informatie

Wilt u meer informatie over het inzetten van een kennisvoucher of onze Nederlands-Duitse dienstverlening, stuur dan een e-mail naar info@contouraccountants.nl of neem telefonisch contact op met  Peter Janssen (077 – 3202900).

Ga voor alle voorwaarden van de kennisvoucher naar de website van het RVO.

Bron: website Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

  • Kaart

Volgende bericht Naar het nieuwsoverzicht Vorige bericht