Karlijn Jacobs

Van kapster naar salarisadministrateur

Ik ben iemand die graag met haar handen werkt en veel waarde hecht aan uiterlijke verzorging.  Na de middelbare school ben ik dan ook de kappersopleiding gaan volgen.  Wegens omstandigheden ben ik gestopt met het kappersvak en op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Omdat administratief bezig zijn in combinatie met cijfers mijn interesse altijd heeft gehad, heb ik besloten de opleiding PDL te gaan volgen. Na het starten van deze opleiding, kwam ik in contact met CONTOUR. Zij hebben mij de mogelijkheid geboden te starten in de functie van junior salarisadministrateur en de studie af te ronden naast mijn baan. Inmiddels ben ik een jaar in dienst en nog steeds enthousiast over het vak van salarisadministrateur en CONTOUR als werkgever.

“CONTOUR blijft mij constant uitdagen en ik leer hier elke dag van de professionals om me heen.”

Werkend leren als zij-instromer

Mijn ontvangst bij CONTOUR was prettig en ik voelde me direct thuis. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in elkaar. Ik vind het fijn om te kunnen leren van de professionals om me heen. Mijn sociale vaardigheden, die ik heb ontwikkeld in het kappersvak, komen nu goed van pas in mijn werk als junior salarisadministrateur. In deze functie heb ik namelijk ook veel klantencontact. Mijn ervaren collega’s zijn goed in hun vakgebied en ik ben dan ook vastberaden om datzelfde niveau te bereiken. 

“Ik zie het als een uitdaging om altijd op de hoogte te blijven van de veranderende wet- en regelgeving rondom het arbeidsrecht.”

Blijvende uitdagingen

Het ene moment verdiep ik me in een CAO, het andere moment houd ik me bezig met het wetboek. Elke dag is voor mij anders, dat vind ik juist zo leuk aan mijn functie. Ik vind de balans tussen cijfers en wetgeving prima, omdat ik beide kanten van het vak interessant vind. De wet- en regelgeving rondom het arbeidsrecht verandert continu en ik zie het als een uitdaging om van alle wijzigingen op de hoogte te blijven. In het vak van salarisadministrateur ben je nooit uitgeleerd!

CONTOUR betrekt de medewerkers in de bedrijfsvoering. We kunnen organisatie breed meedenken en mijn ideeën worden op prijs gesteld. Zo maken we samen een teamplan en overleggen we regelmatig over de juiste klantverdeling. Je wordt gehoord en gezien en we werken samen naar een goed resultaat. Dat is in mijn ogen een optimale manier om te kunnen groeien.  

“CONTOUR geeft me alle ruimte om alles uit mijn carrière te halen.”

Nog lang niet klaar met leren

Ook al is het einde van mijn opleiding PDL in zicht, ik ben zeker nog niet uitgeleerd en wil me graag verder blijven ontwikkelen, zowel vaktechnisch als persoonlijk. Mijn ambitie is om klanten op het gebied van salarisadministratie nog breder te kunnen adviseren. CONTOUR geeft mij alle ruimte om alles uit mijn carrière te halen.