Wilt u ook efficiënter boekhouden?

3 oktober 2019

Verwerkt u zelf uw boekhouding en heeft u het idee dat dit efficiënter kan? Voor de diverse boekhoudpakketten hebben wij verschillende mogelijkheden om dit proces te verbeteren én te versnellen. De aanbieders van de pakketten blijven ontwikkelingen doorvoeren en zijn continu op zoek naar verbeterpunten. Hieronder enkele voorbeelden.

 

Facturen verwerken

Facturen automatisch doorsturen via de mail naar Basecone, vanuit hier automatisch leveranciersgegevens ophalen en eventueel toevoegen aan een betaalbestand.

Vanuit het boekhoudpakket selecteren welke facturen er betaald mogen worden en met enkele klikken op de knop worden alle facturen in een keer betaald middels een betaalbestand dat ingelezen wordt bij uw bank.

 

Bankafschriften verwerken

Via een bankkoppeling worden de bankafschriften automatisch geïmporteerd, door middel van slim toewijzen kunnen de afschriften efficiënt verwerkt worden. Denk hierbij aan toewijzen aan een debiteur of crediteur of aan een grootboekrekening, een bedrag splitsen of verdelen over perioden, of het maken van een herhalende boeking.

 

BTW/ICP aangifte

Via uw boekhoudpakket kunt u op een efficiënte manier uw aangiften doen op basis van cumulatieve bedragen. De aangiften komen vanuit het boekhoudpakket rechtstreeks bij de Belastingdienst terecht.

 

Wilt u meer informatie over bovenstaande onderwerpen of nog meer tips en tricks?

Neem dan contact op met ondergetekenden op 077 320 2900 of via aru@contouraccountants.nl of jhe@contouraccountants.nl

 

Anouk Claessens

 

Jarno Hertsig