SALARISVERWERKING: DE VOORDELEN VAN AUTOMATISERING EN UITBESTEDING

9 oktober 2019

SALARISVERWERKING: DE VOORDELEN VAN AUTOMATISERING EN UITBESTEDING

Als ondernemer met personeel bent u verplicht om salarisadministratie bij te houden. Een taak die veel werk, tijd en moeite kost. Voor veel bedrijven een belangrijke reden om dit soort werkzaamheden uit te besteden. Het uitbesteden van de salarisadministratie brengt een aantal voordelen met zich mee.  

De voordelen van het uitbesteden van salarisverwerking

  • Tijdsbesparing: het bijhouden van de salarisadministratie is vaak een tijdrovende klus. Waardevolle tijd die u als ondernemer liever besteedt aan uw core business. Door uw salarisadministratie uit te besteden kunt u zich nog beter focusessen op de kerntaken van uw bedrijf.
  • Kennis wet- en regelgeving: op de hoogte blijven van wet- en regelgeving kost veel tijd en vergt veel kennis. Dit komt omdat de sociale wetgeving continu verandert. Als werkgever dient u op te letten dat u bijvoorbeeld geen subsidievoordelen misloopt of dat u geen onnodig hoge boetes oploopt. Door uw salarisadministratie uit te besteden hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken. Bij CONTOUR zijn we op de hoogte van de laatste wetswijzigingen en hebben we de juiste kennis in huis.
  • Meer zekerheid: door salarisadministratie uit te besteden bent u verzekerd van een efficiënte en correcte uitvoering van de werkzaamheden. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over eventuele administratieve fouten of andere onzekerheden.
  • Automatisering: naarmate de organisatie groeit kunnen bepaalde processen complexer worden of kosten bepaalde werkzaamheden meer tijd. Doordat automatisering bij CONTOUR een belangrijk speerpunt is zorgen wij dat processen efficiënt en nauwkeurig verlopen.

Wij helpen u graag

Heeft u vragen over uw salarisverwerking? Of wilt u uw salarisadministratie uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Naar het blog