Nieuwe inlog voor UWV portaal

13 augustus 2019

Werkgevers die gebruik maken van diensten van het UWV, loggen op dit moment via een gebruikersnaam en wachtwoord in. Zij moeten vóór 1 november van dit jaar eHerkenning voor het UWV operationeel hebben.  Cliënten van ons kantoor kunnen gebruik maken van eHerkenning via een machtiging van ons kantoor. Relaties die ons kantoor reeds eerder machtigden,  worden hiervoor op korte termijn benaderd. Ook de andere relaties worden vervolgens in de gelegenheid gesteld om van deze ketenmachtiging gebruik te maken. Zij worden apart geïnformeerd.

Nieuwe inlog voor UWV portaal

Wat is EHerkenning?

EHerkenning is een digitaal hulpmiddel dat als toegangsmiddel dient tot diverse overheidsorganisaties en bedrijven. Inmiddels gebruiken al meer dan 400 overheidsbedrijven eHerkenning. Het UWV maakt hier sinds vorig jaar gebruik van. Hier komen naar verwachting in de toekomst ook pensioenfondsen bij.

Kosten
EHerkenning is niet gratis en wordt geleverd door een zestal marktpartijen. Iedere partij hanteert haar eigen voorwaarden en prijzen. Werkgevers zijn vrij in hun keuze bij welke partij ze zich aanmelden. Wanneer een werkgever van onze machtiging gebruik maakt, krijgt hij een relatie met Reconi.
 
Veiligheid
EHerkenning is er in verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Niet iedere organisatie of bedrijf vereist namelijk een even hoog betrouwbaarheidsniveau. Het UWV gaat gebruik maken van het een na hoogste betrouwbaarheidsniveau, niveau 3. Op dit niveau wordt bijvoorbeeld uw originele identiteitsdocument gecheckt.
 
Tijdigheid
Omdat het enige tijd vergt dit te regelen is het zaak om niet te lang te wachten. 
 
Heeft u vragen over het gebruik van eHerkenning door het UWV, neem dan contact met ons op.

Naar het blog