Hoe ervaart MIK Kinderopvang de controleplicht bij CONTOUR?

24 augustus 2018

Hoe ervaart MIK Kinderopvang de controleplicht bij CONTOUR?

Wanneer uw onderneming een bepaalde grootte heeft, bent u verplicht om uw jaarrekening te laten controleren door een gecertificeerd accountant. CONTOUR controleert de jaarrekening van verschillende organisaties. Een van de sectoren waar CONTOUR dit veel in doet is de kinderopvang. We spreken met Ghislaine Fonteijn, directeur van MIK Kinderopvang, over hoe zij de dienstverlening van CONTOUR ervaart .

Goede ervaringen met CONTOUR

Voordat Fonteijn aan de slag ging bij MIK Kinderopvang was ze bestuurder bij een andere organisatie. Bij deze organisatie werkte ze samen met CONTOUR.  “De samenwerking met CONTOUR ervaarde ik altijd als erg positief. Toen er bij MIK Kinderopvang een accountantsselectie plaatsvond, presenteerde onder andere CONTOUR zich. Door een goede combinatie van prijs en kwaliteit werden ze door onze Raad van Toezicht uiteindelijk gekozen als onze accountant. CONTOUR controleert nu ook onze jaarrekening”, aldus Fonteijn. 

Controleplicht bij CONTOUR

“MIK Kinderopvang is van een dusdanige grootte dat we wettelijk verplicht zijn om onze jaarrekening te laten controleren. Wat opvalt aan de manier waarop CONTOUR dit doet, is dat ze volop gebruik maken van systeemtechnische controles. Met behulp van digitale methodes toetsen en evalueren ze op een efficiënte en nauwkeurige manier diverse zaken uit onze jaarrekening.”

“Het is erg prettig dat CONTOUR zich focust op de grote lijnen en dat ze niet verdwalen in details. Ze controleren wat wettelijk verplicht is en gaan de diepte in als dat nodig is. Doordat CONTOUR weet wat er in onze branche speelt, begrijpen ze ook waar de risico’s liggen.”

MIK Kinderopvang

MIK Kinderopvang is een organisatie met 75 kinderopvanglocaties in Zuid-Limburg. Ongeveer 500 medewerkers werken dagelijks aan de opvang van kinderen van 0 tot 12 jaar. MIK Kinderopvang bestaat al 110 jaar en benadert de kinderopvang vanuit een maatschappelijke hoek: kinderopvang wordt binnen MIK Kinderopvang als een maatschappelijke dienst gezien. Een dienst waar binnen MIK Kinderopvang kwaliteit en innovatie als belangrijke pijlers gelden.

Ghislaine Fonteijn-Driessen  

Ghislaine Fonteijn

Meer informatie?

Bent u benieuwd hoe we uw controleplicht op een efficiënte manier kunnen invullen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ik help u graag verder

 

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

CONTOUR  

CONTOUR is een no-nonsens accountantskantoor dat het beste uit uw onderneming haalt. Wij voorzien u van proactief advies en zorgen dat u te allen tijde inzicht heeft in uw huidige gegevens of cijfers.

Samen creëren we de omstandigheden om succesvol te zijn. Samen gaan we lijnrecht naar resultaat!


Naar het blog