Heeft u tijdens uw vakantie ook over uw dromen voor de toekomst nagedacht?

27 augustus 2019

Voor velen zit de zomervakantie er weer op. Gewandeld in Oostenrijk, aan de meren in Italië gekampeerd of wellicht ergens in Frankrijk genoten van de zon. Grote kans dat u in deze tijd ook heeft nagedacht over uw dromen voor de toekomst. Een vakantiehuisje in het buitenland, eerder stoppen met werken of misschien op termijn minder gaan werken. 

Heeft u tijdens uw vakantie ook over uw dromen voor de toekomst nagedacht?

Veel mensen nemen tijdens de vakantie ook de tijd om (in gedachten) wat zaken op een rijtje te zetten, zowel qua doelen of dromen in te toekomst als ook financieel. De grote vraag blijft vaak: zijn mijn dromen financieel realistisch/haalbaar?

U heeft bepaalde dromen op uw netvlies, weet wellicht ongeveer wat mogelijk is, maar er zijn mogelijk onzekere factoren of zelfs niet bekende factoren die een rol spelen. Wat dan ontbreekt is een totaalbeeld van uw financiële situatie. Hoe ontwikkelen uw inkomsten, uitgaven en vermogen zich in de toekomst en is op grond daarvan uw droom financieel haalbaar?
 
Als financieel planner kan ik u helpen om dit inzicht te krijgen; een ‘foto’ van uw huidige financiële situatie en een ‘film’ de van ontwikkeling van uw financiële situatie in de toekomst. Indien gewenst kunnen hierbij meerdere scenario’s worden bekeken, bijvoorbeeld de vergelijking tussen stoppen op 62 jarige leeftijd of vanaf 62 jarige leeftijd nog 3 dagen per week gaan werken en met 64 jaar volledig stoppen.
 
Een financieel plan kan u financiële rust geven en kan u laten zien onder welke omstandigheden bepaalde dromen verwezenlijkt kunnen worden. Het voorkomt dat uw wellicht blijft malen zonder duidelijk te krijgen wat mogelijk is in de toekomst of zonder dat u weet wat u kunt doen of moet nalaten om uw dromen te verwezenlijken.
 
Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van een financiële planning dan kunt u contact opnemen met ondergetekende op 077 320 2900 of via sbo@contouraccountants.nl.
 
Sander Bongers FFP CFP®

Naar het blog