Even voorstellen...!

18 september 2020

Een nieuw gezicht binnen de controlepraktijk van CONTOUR Accountants in Venlo en Venray. Uiteraard maken we graag kennis.

 

Kun je ons kort beschrijven met wie we van doen hebben en wat je achtergrond is?

“Ik stel me graag even voor. Ik ben Lucien Lamberigts, 33 jaar en ben inmiddels een ruim aantal jaar werkzaam in de audit.
Rotterdam en omgeving vormden voor mij de start van de auditcarrière, nadat ik mijn studie aan de Erasmus Universiteit had afgerond. Eind vorig jaar ben ik weer terug naar Limburg verhuisd. Ik zeg bewust ‘terug’ omdat ik hier ook ben opgegroeid. 1 september jl. ben ik gestart bij CONTOUR en vorm ik het aanspreekpunt voor diverse controle- en overige assurance opdrachten.”

 

Een helder verhaal. Wat heeft ervoor gezorgd dat jij accountant bent geworden?

“Als accountant heb je veel en vaak te maken met vraagstukken van de klant. De ene keer gaat het om complexe, vaktechnische vraagstukken en de andere keer om ‘gewoon even’ te sparren.
Wat de vraag of het verzoek ook is, de relatie die je samen met je klant opbouwt, de manier hoe je met elkaar omgaat is vaak, zo niet altijd, bepalend. En dat is precies wat ik leuk vind aan het werk van een accountant en dus ook aan mijn werk.
Luisteren naar de wensen en behoeften, vervolgens de regels induiken en uiteindelijk met een mooi eindproduct komen. Het moet kloppen, het moet sluiten maar bovenal de vraag én de wens van de klant beantwoorden.”

 

Inmiddels alweer drie weken aan de slag. Vanwaar de overstap en hoe bevalt het tot nu toe?

“Hetzelfde als hierboven geldt voor mijn start binnen de audit praktijk van CONTOUR. Persoonlijke aandacht, dichtbij de klant, weten wat er speelt zowel op de vloer als in de cijfers en geen poespas. Daar hou ik van, korte lijnen en duidelijke taal maar wel in een prettig jasje. Vanaf de eerste dag voelt het al heel vertrouwd, alsof ik hier al een hele tijd werk. Dat is positief toch?!

 

We staan aan de vooravond van een nieuw controleseizoen waarbij straks de jaarcijfers van diverse ondernemingen en klanten gepubliceerd dienen te worden voorzien van een controleverklaring. Ik moet me natuurlijk nog op een aantal dossiers goed inlezen en met een groot aantal klanten nog persoonlijk kennismaken, maar met het team dat er nu staat ben ik ervan overtuigd dat we een mooie, succesvolle periode tegemoet mogen zien.

 

Samen lijnrecht naar resultaat!

 

CONTOUR Accountants

 

Lucien Lamberigts
Registeraccountant

 

 

Even voorstellen...!

  • Lucien Lamberigts

Naar het blog