Coronacrisis -> noodzaak tot inzicht in cijfers!

19 maart 2020

Het zijn bizarre tijden waarin we momenteel verkeren. Het lijkt wel een slechte film! Helaas is het keiharde werkelijkheid.

 

 

De regering heeft onlangs een pakket steunmaatregelen aangekondigd. Noodzaak op dit moment is dat ondernemers zo snel mogelijk geholpen worden en op korte termijn aanspraak kunnen maken op financiële steun. Om aanspraak te maken op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) moet het verwachte omzetverlies aangegeven worden. In de nabije toekomst zal wel aangetoond moeten worden dat deze daling een direct gevolg is van het coronavirus. Voor het aanvragen van uitstel van betaling van belasting is de eis dat een deskundige een verklaring afgeeft over de ontstane liquiditeitsproblemen.

 

 

Wij hebben tools in huis om snel inzicht te krijgen in uw administratie. Tevens zal een juist opgestelde liquiditeitsprognose u als ondernemer momenteel inzage geven in uw financiële positie voor de komende maanden. Hierbij kan een rapportageprogramma als Visionplanner uitkomst bieden. Dit programma kan eenvoudig gekoppeld worden aan diverse boekhoudpakketten zoals Twinfield en Exact Online.

 

 

We helpen u graag bij het opstellen van rapportages of prognoses. Wilt u meer weten hierover neem dan contact op met mij of met een van mijn collega’s.

 

 

We wensen u veel gezondheid en wijsheid in deze bijzondere tijd.

 

Anouk Claessens

 

 

aru@contouraccountants.nl      

 

Coronacrisis -> noodzaak tot inzicht in cijfers!


Naar het blog