CONTOUR verwelkomt nieuwe partner: Lucas Janssen

12 maart 2019

CONTOUR verwelkomt per 1 maart een nieuwe partner, Lucas Janssen. Lucas is 47 jaar oud en geboren en getogen in Venlo. Hij is getrouwd met Saskia en heeft twee kinderen, Roderick is 13 en Josephine 11. Lucas studeerde fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam, om vervolgens weer terug te keren naar Limburg, en daar als belastingadviseur aan het werk te gaan in Maastricht. En nu keert Lucas dus terug naar zijn “roots”: “Ik ben blij dat ik aan deze nieuwe uitdaging kan beginnen”, zegt Lucas daar zelf over, “het voelt toch echt als thuis komen, zelfs als je een tijdje weg bent geweest. En echt weg ben ik ook niet geweest, want mijn ouders en familie wonen nog in Venlo, dus ik ben er altijd blijven komen en ik ken hier ook nog aardig wat mensen”.

Lucas omschrijft zich zelf als een generalist, die het beste tot zijn recht komt in een omgeving waar hij als sparringpartner kan dienen voor DGA’s, ondernemers en (vermogende) particulieren. “Ik heb in mijn 22-jarige carrière al heel wat dingen op fiscaal en financieel gebied  voorbij zien komen. Omdat ik fiscale economie heb gestudeerd, snap ik hoe een jaarrekening werkt, en kan ik deze dus prima lezen. En dat is wel makkelijk, want vanuit de financiële gegevens maak je toch de vertaalslag naar het reilen en zeilen van de onderneming. En dan vind ik het ook belangrijk dat er wordt toegewerkt naar het inzichtelijk maken van de actualiteit en de toekomst. Want hoe actueler de cijfers, des te beter kan worden ingesprongen op kansen maar ook onvoorziene risico’s. En dat inzicht bieden aan ondernemers is nu juist een van de diensten die we bij CONTOUR aan onze klanten aanbieden, en daar lopen we toch wel redelijk in voorop”. Verder heeft Lucas veel affiniteit met bedrijfsopvolging, zowel binnen als buiten de familie. Ook werkt hij regelmatig samen met innovatieve bedrijven die graag gebruik willen maken van fiscale faciliteiten als de innovatiebox. “En omdat ik altijd in de grensregio werkzaam ben geweest, ben ik ook thuis in het internationale fiscale recht, en dat is absoluut van belang in deze regio. Met Duitsland in de achtertuin, België en Frankrijk niet zo ver weg, en met wellicht een harde Brexit aanstaande, kan een ondernemer eigenlijk niet zonder een adviseur die hem op dat gebied met raad en daad kan bijstaan.”

 

Lucas heeft kantoor Venlo als uitvalsbasis. Hij zal van daaruit actief zijn in de zakelijke netwerken van Venlo en omgeving, en samen met het fiscale team en alle andere collega’s bijdragen aan de successen voor de klanten van CONTOUR en CONTOUR zelf.